luni, 1 noiembrie 2010

Culio: "Vrem Cupa României, batem Bayern şi luptăm cu Dinamo!"

Culio e extrem de dezamăgit de rezultatul de la Galaţi, 1-1, dar le promite clujenilor un meci pe care nu-l vor uita cu Bayern, în Liga Campionilor

Argentinianul Juan Emmanuel Culio a fost de acord să vorbească despre perioada grea prin care trece campioana României din sezonul trecut, despre meciurile din Cupa României şi Liga Campionilor. Culio crede că s-ar face o mare greşeală dacă Sorin Cîrţu ar pleca de la CFR.

- Mulţumit de rezultatul de la Galaţi?
- Tu ai fi mulţumit cu un punct? Trebuie să recunosc că a fost un meci greu, cu o echipă a Oţelului care a stat extraordinar de bine tactic şi a rezistat în partea secundă a meciului. Au existat şi unele probleme de arbitraj şi cred că asta a decis şi rezultatul scorului de la Galaţi.

- Culio ce se întîmplă cu CFR?
- Nimic special, doar că trecem printr-un moment mai greu, peste care sîntem obligaţi să trecem cît mai repede dacă vrem să mai sperăm la un loc în primele două echipe în clasament.

"Rezistă excelent"
- Vă aşteptaţi la un astfel de meci?
- Da, pentru că am văzut că cei de la Oţelul au avut evoluţii excelente în ultima perioadă. Au reuşit să cîştige cu Dinamo în Ştefan cel Mare şi era logic să ne luam măsuri de siguranţă. Am început meciul bine, am făcut o primă repriză bună, dar după pauză am luat gol şi ne-a fost greu să revenim.

- Aţi avut o şansă uriaşă în prima parte a jocului!
- Dumnezeu a vrut ca Sergiu Costin să scoată mingea de două ori din poartă. Eram sigur că e gol, dar a fost la locul potrivit. Fotbalul se încheie, atunci cînd arbitrul fluieră finalul. Gălăţenii au avut şansă la aceea fază, dar rezistă excelent pe teren.

Sorin Cartu
"Cîrţu trebuie să rămînă!"
- Mai aveţi şanse la campionat?
- E greu de spus acum. Trebuie să ne reintrăm în formă şi să cîştigăm aşa cum o făceam în sezonul trecut. Dacă nu cîştigăm anul acesta campionatul, o să-l cîştigăm anul următor. Avem o echipă puternică cu jucători foarte buni, care-şi fac treaba la Cluj.

- Urmează meciul cu Dinamo!
- Un meci extrem de greu pentru noi. Chiar dacă am avut doi eliminaţi cu Oţelul, antrenorul are de unde să aleagă pentru meciul cu Dinamo. Sper să nu cîştige în culise şi totul să se joace pe teren!

- Crezi că Sorin Cîrţu e în pericol?
- De ce să fie în pericol? El ne ajută, el ne antrenează, dar noi sîntem cei care jucăm pe teren. Trebuie să avem încredere în domnul Cîrţu pentru că vor veni şi rezultatele. E imposibil să ai rezultate imediat cu un antrenor nou, care are un alt stil de a conduce echipa. Cîrţu trebuie să rămînă pentru că a demonstrat că este un antrenor bun, profesionist, care ne dă sfaturi foarte bune.

Juan Emmanuel Culio
"Vrem Cupa la Cluj"
- Rezistă Clujul pe trei fronturi?
- Încercăm să rezistăm, n-avem ce face. Trebuie să cîştigăm meciurile în campionat, iar în Cupa României trebuie să ajungem în finală şi să cîştigăm trofeul. Momentan noi deţinem trofeele Cupei din ultimii trei ani. Trofeul trebuie să rămînă la Cluj. Iar în Ligă vedem ce iese...

- Ce adversar ţi-ai dori în sferturile Cupei?
- Au ajuns pentru prima dată aici opt echipe foarte puternice. Noi sîntem cap de serie, deci o să scăpăm de Steaua, Dinamo şi Timişoara, dar putem să jucăm cu Rapid sau Craiova, care sînt două echipe extrem de tari. Cred că o întîlnire cu Bistriţa sau Braşov ar fi mai bine pentru noi. Dacă jucăm şi acasă ar fi ideal.

Juan Emmanuel Culio
"Cîştigăm pentru suporteri"
- Urmează meciul cu Bayern! Aveţi şanse?
- Avem şanse să jucăm acolo şi asta e cel mai importat. Normal că avem şanse din moment ce jucăm în cea mai importantă competiţie. Trebuie să jucăm, să înscriem şi cu ceva succes putem cîştiga. Am avut foarte mult ghinion la ultimul meci, cel cu Roma, cînd puteam să cîştigăm.

- Poate cîştiga CFR acest meci?
- Cred că da. Am putut să cîştigăm şi meciul cu Roma, dar aşa a fost să fie atunci, Bayern este cu siguranţă favorita grupei, are maximum de puncte după 3 meciuri şi mai mult ca sigur că va veni la Cluj să cîştige, nu în vizită. Trebuie să sperăm şi să cîştigăm acest meci pentru suporterii noştri.

- Ai un mesaj pentru fani?
- Le mulţumesc că sînt alături de noi şi sînt sigur că-i vom face feciriţi şi anul acesta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu