marți, 2 noiembrie 2010

Pîrvulescu: "Arbitrii gîndesc că nu au voie să dezavantajeze echipele mari"

Preşedintele Eugen Pîrvulescu spune că brigada de la meciul cu Rapid, condusă de Mugurel Drăgănescu a făcut praf confruntarea. Şeful gorjenilor îl acuză pe asistentul Velicu pentru că nu i-a semnalizat "centralului" că Daniel Orac a fost tras de tricou în care de Marcos Antonio şi că nu a validat golul lui Vranjkovici.

"Toată lumea din fotbal a ieşit şi a luat atitudine, iar clubul nostru a făcut un memoriu adresat Comisiei Centrale de Arbitrii şi Ligii în care am sesizat aspectele negative de la această partidă. Au fost greşelile impardonabile ale brigăzii!

Problemele de arbitraj mai grave le are asistentul Bogdan Velicu, un asistent pe care, după 2-3 ani în Liga I şi cîteva meciuri în care l-am urmărit, îl consideram un asistent de viitor, chiar şi pe lista FIFA. Nu înţeleg lipsa de concentrare sau faptul că n-a rezistat presiunii, dat totuşi nu era un joc Steaua-Dinamo să zici că era presiune aşa mare. Pînă la urmă juca echipa de pe locul 2 cu cea de pe locul 17", a comentat Pîrvulescu.

"Faza golului doi e o greşeală impardonabilă, una de arbitru începător. Nu ştiu dacă în 2010 mai sînt astfel de erori de arbitraj la Liga a IV-a. E viciere de rezultat şi în proporţie de 60-70% tot vina lui Velicu este şi la faza din minutul 70 cînd Orac a fost tras de tricou în careu. Trebuia acordată lovitură de pedeapsă şi eliminarea lucătorului rapidist. Chiar dacă l-a lăsat pe Orac să dea din cădere la poartă, el trebuia să revină şi să acorde lovitură de pedeapsă. N-a făcut-o!", a continuat Pîrvulescu.

Preşedintele gorjenilor susţine că "centralul" s-a scuzat că nu a văzut tragerea lui Marco Antonio: "Drăgănescu mi-a spus că nu a văzut ţinerea, dar asistentul trebuia să vadă. Totuşi, nu este o scuză pentru Drăgănescu deoarece trebuia să aibă un plasament care să-i permită să vadă. Dacă nu ai calitatea de a controla situaţia din suprafaţa de pedeapsă, te poţi lăsa sau te poţi apuca de altceva".

"Maniera de arbitraj a lui Drăgănescu mă face să cred că nu e vorba de rea intenţie. În afară de faza penalty-ului a condus bine partida şi a fost imparţial. Venea după o suspendare, avea presiune şi era importantă această partidă pentru el.

Nu cred că Dinu Gheorghe a influenţat arbitrajul acestui meci. În ziua de astăzi nu mai poate încerca cineva să facă ceva cu arbitrii. Arbitrii gîndesc că nu au voie să dezavantajeze echipele mari. Nu cred că cineva face greşeli precum Bogdan Velicu ştiind că s-a curăţat. E muncă de atîţia ani, are familie, părinţi. Nu e uşor şi pentru el", a încheiat Pîrvulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu